Beijingul, nemulțumit de „întărirea” legăturilor între Statele Unite și Taiwan

  • 01 Martie 2018 14:39
Beijingul, nemulțumit de „întărirea” legăturilor între Statele Unite și Taiwan

Guvernul de la Beijing și-a exprimat astăzi 'nemulțumirea' față de votul prin care Senatul american a aprobat o lege care întărește legăturile între Statele Unite și Taiwan, insulă de facto independentă, dar pe care China o consideră una din provinciile sale.

Legea „Taiwan Travel Act”, votată miercuri, cheamă administrația de la Washington să-i încurajeze pe liderii taiwanezi să viziteze SUA pentru întâlniri cu responsabili americani.

Insula Taiwan este separată politic de restul Chinei de la sfârșitul războiului civil chinez (1949). Teritoriul se autoguvernează, dar nu este recunoscut de ONU. China interzice oricărui stat cu care întreține relații diplomatice să aibă contacte oficiale cu Taiwanul.

SUA au rupt în 1979 relațiile cu guvernul insulei, cu sediul la Taipei, recunoscând regimul comunist al Chinei continentale (cu capitala la Beijing) drept unica autoritate legitimă chineză.

Washingtonul continuă însă să întrețină legături ambigue cu Taiwanul, păstrând relații comerciale cu acesta și vânzându-i arme.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău