Beijingul aprobă începerea studiilor clinice pentru un vaccin anti-COVID19 care se administrează prin inhalare

  • 23 Martie 2021 18:25
Beijingul aprobă începerea studiilor clinice pentru un vaccin anti-COVID19 care se administrează prin inhalare

Beijingul a aprobat începerea studiilor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 care se administrează prin inhalare, dezvoltat de compania chineză CanSino Biologics, a declarat marți compania într-un comunicat, relatează AFP.

Cinci vaccinuri au primit deja o autorizație condiționată de punere pe piață sau o autorizație de utilizare de urgență în China, însă niciunul nu este administrat prin inhalare.

Administrația Națională a Medicamentului a dat undă verde condiționată luna trecută unui alt vaccin produs de CanSino, deschizând calea pentru utilizarea sa publică.

Vaccinul care se inhalează a fost dezvoltat în comun cu Institutul de Biotehnologie din Beijing, a anunțat CanSino în documente depuse la Bursa de Valori din Hong Kong, adăugând că solicitarea sa de studii clinice a primit luni undă verde.

Însă, siguranța și eficacitatea vaccinului urmează să fie confirmate în cursul studiilor clinice, a avertizat compania chineză.

La data de 20 martie, China administrase 74,96 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit site-ului de analiză Our world in data.

China se află pe cale să ridice restricțiile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii anumitor țări, inclusiv din Statele Unite, cu condiția să fi fost vaccinați cu un ser chinezesc.

Un oficial al Ministerului de Externe chinez a declarat marți că se află în "comunicare strânsă" cu mai multe țări și că "ministerul este dispus să încheie acorduri reciproc avantajoase" pentru a facilita călătoriile transfrontaliere.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău