BEI a lansat un nou program pentru întreprinderile mici și mijlocii din R.Moldova

  • 11 Februarie 2017 10:17
BEI a lansat un nou program pentru întreprinderile mici și mijlocii din R.Moldova

Banca Europeană de Investiții are un nou program pentru întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Programul disponibil pentru țările care au semnat Acorduri de Asociere cu UE a fost lansat pe 9 februarie la Kiev, Ucraina, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituției.

Contribuția financiară a Uniunii Europene face parte din inițiativa EU4Business și își propune să îmbunătățească climatul de afaceri în țările Parteneriatului Estic. Programul are următoarele componente: 2,8 milioane de euro pentru operațiuni cu capital de risc, 7,8 milioane de euro – asistență tehnică și 49,7 milioane de euro pentru garanții prin intermediul Băncii Europene de Investiții și a Fondului de Investiții European.

Obiectivul Acordului de Asociere și crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător este să contribuie la creșterea dezvoltării economice prin suportul financiar și tehnic oferit întreprinderilor mici și mijlocii. Începând cu anul 2016 toate acțiunile Uniunii Europene care susțin întreprinderile mici și mijlocii din Parteneriatul Estic au fost organizate sub umbrela EU4Business.

EU4Business oferă suport autorităților pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească cadrul legal și normativ și să sporească încrederea investitorilor, suport pentru organizațiile care susțin afacerile și promovează dialogul public-privat, suport direct pentru întreprinderile mici și mijlocii, oferind de exemplu resurse financiare, consultanță și suport pentru operațiuni de import și export.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău