BeCS cere Procuraturii să investigheze dacă PAS este finanțat din exterior. Reacția PAS

  • 06 Iulie 2021 16:29
BeCS cere Procuraturii să investigheze dacă PAS este finanțat din exterior. Reacția PAS

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor cere Procuraturii Generale să investigheze informațiile apărute pe site-ul NewEurope.eu privind finanțarea externă a Partidului Acțiune și Solidaritate, iar Comisiei Electorale Centrale – să constate faptul finanțării externe ilegale a acestei formațiuni. Despre aceasta a anunțat astăzi, Grigore Novac, candidat la funcția de deputat pe listele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

„Recenta investigație realizată de jurnaliștii de la publicația europeană NewEurope.eu este o dovadă documentară a faptului că mai multe state finanțează ilegal campania electorală a PAS. Documentele publicate de acest portal, care ar reprezenta o scurgere de informație de la structuri secrete și inteligente ale altor state, arată că pentru aceste alegeri parlamentare anticipate PAS beneficiază de un suport financiar extern de 56 de milioane de euro. Este doar ceea ce a fost demonstrat prin documentele apărute în spațiul public, însă suma ar putea fi mult mai mare”, a specificat socialistul.

Potrivit lui Grigore Novac, din această investigație se vede că multe milioane de euro sunt investiți în ONG-urile din Moldova, care au scopul de a promova PAS și de a-i ataca pe oponenții politici ai acesteia. „Ei comentează activ pe rețelele sociale, participă la diferite emisiuni TV, online și radio, în care atacă deschis Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și promovează deschis, într-o formă de sfințenie, pe cei de la PAS. Mai mult, sunt atacați nu doar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, dar și oponenții de dreapta ai PAS, sunt terfeliți în tot felul, pentru că aceste maniere și metode murdare ale PAS – îi caracterizează, reprezintă backgroundul lor”, a spus Grigore Novac.

Solicitat de IPN, Radu Marian, candidat la funcția de deputat pe listele PAS, a menționat că informațiile prezentate de Grigore Novac sunt niște falsuri, care au menirea de distrage atenția opiniei publice de la adevăratele probleme din societate. „Este o porcărie ordinară, cai verzi pe pereți, minciuni plătite cu bani grei de Dodon și socialiști din banii furați de la cetățeni. Este un site la comandă, iar articolul este scris de un om anonim. PAS este primul partid care s-a finanțat și se finanțează corect, cu donații multe și mici, și anume de asta am ajuns să fim partidul cu cea mai mare încredere din țară. Socialiștii și cei care guvernează țara sunt în agonie și inventează tot felul de prostii. Indiferent de prostiile pe care le inventează socialiștii, lumea o să iasă la vot pe 11 iulie și o să aleagă politicieni onești în Parlament.

Potrivit lui Radu Marian, PAS este primul partid din Republica Moldova care, din ziua fondării, a făcut apel către cetățeni să susțină cu mici donații, anume pentru a face o politică curată. „Le mulțumim celor 1404 oameni care au donat inclusiv în această campanie. Hoții milionari se pot face luntre și punte. Nicio provocare, nicio minciună nu va putea opri dorința cetățenilor de a scăpa de corupție și sărăcie și de a ieși la vot pe 11 iulie”, a adăugat Radu Marian.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău