Băuturile alcoolice incluse în lista cadourilor electorale INTERZISE

  • 06 Iulie 2016 18:34
Băuturile alcoolice incluse în lista cadourilor electorale INTERZISE

Guvernul a avizat miercuri, 6 iulie, pozitiv un proiect de lege care extinde lista acțiunilor considerate drept fraude electorale și propune aplicarea unor pedepse mai aspre pentru nerespectarea legislației în acest domeniu.

Astfel în lista cadourilor electorale interzise au fost incluse băuturile alcoolice, produsele din tutun și produsele alimentare. Totodată de pedeapsă vor fi pasibili și concurenții electorali care vor oferi alegătorilor pungi cu numele și prenumele candidatului sau denumirea partidului politic, semne sau simboluri ale concurenților electorali.

În același timp, cadouri electorale nu vor fi considerate afișele, pliantele, cărțile poștale, calendarele, caietele, ilustratele, pixurile, brichetele, cutiile de chibrituri, insignele, ecusoanele, suporturile de stocare digitală, fanioanele, steagurile, cărțile, pungile transparente, tricourile, chipiurile, eșarfele sau fularele ale căror valoare pentru o unitate nu depășește două unități convenționale.

Totodată, persoanele care vor pretinde, accepta sau primi bani, bunuri sau servicii în scopul exercitării drepturilor electorale vor fi pasibile de privare de libertate pe  un termen de la 3 până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău