Băutura și alimentele minune care conține un cocktail de vitamine și minerale

  • 02 Iunie 2019 15:55
Băutura și alimentele minune care conține un cocktail de vitamine și minerale

Vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele și legumele de sezon reprezintă "un combustibil" extrem de necesar organismului, menținerea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanții, fiind alegerea perfectă pentru începutul de vară și pregătirea pentru întâmpinarea anotimpului cald, afirmă specialiștii în nutriție.

"Când vorbim despre un stil de viață sănătos, alimentația echilibrată are un rol esențial, deoarece astfel ne putem asigura energia necesară ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentație să reușim să asigurăm organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanți care poate fi obținut atât din fructe și legume, cât și din băuturi preparate din ingrediente naturale. Berea este o astfel de băutură, care conține antioxidanți naturali, proveniți în special din hamei, cel care are și rol de conservant natural al acesteia, dar și din orz", spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, citată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, datorită conținutului de malț și hamei, berea consumată moderat (330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați) poate fi considerată inclusiv o sursă de antioxidanți. Totodată, drojdia asigură proteine și aminoacizi esențiali, precum și numeroase vitamine și minerale.

Fiind o băutură slab alcoolizată, berea poate fi inclusă în dieta unei persoane care dorește să își mențină silueta, mai ales la început de vară.

De asemenea, morcovul, cireșele și căpșunele conțin puternici antioxidanți naturali.

Fiind una dintre cele mai consumate și mai populare legume, morcovul este denumit și alimentul minune, deoarece conține un adevărat cocktail de vitamine (vitamina A, vitamine din grupul B și vitamina C), minerale (calciu, magneziu și potasiu) și fibre. Sursă nutrițională importantă pentru funcționarea optimă a organismului, morcovul contribuie și la menținerea siluetei, atât de râvnită înainte de începutul verii, ca urmare a conținutului său extrem de mic de calorii.

Betacarotenul, antioxidantul din morcov, este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, conținutul de antioxidanți din morcov poate contribui la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

Surse bogate în fibre, antioxidanți și vitamine, căpșunele și cireșele sunt fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes în alimentația zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpșunele sunt extrem de bogate în antioxidanți, astfel că sunt aliați de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:7,2 m/s
Sun
2
Mon
1
Tue
1
Wed
1
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău