Băsescu: Decizia Curții Constituționale care face din ministrul Justiției un șef al președintelui României este inacceptabilă

  • 16 Iunie 2018 17:48
Băsescu: Decizia Curții Constituționale care face din ministrul Justiției un șef al președintelui României este inacceptabilă

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă că este inacceptabilă decizia Curții Constituționale a României "care face din ministrul Justiției un șef al președintelui României" și că ar trebui prin legi să se restabilească "cheia dublă" la numirea procurorilor.

"Justiția, o altă prioritate. A fost prioritatea mea, cu bunele și relele ei, nu mai este la nivelul anului 2004 atunci când, în sediul de la Kiseleff se stabilea cui să se facă dosar, stabilea Năstase cu Văcăroiu, cu Stănoiu și așa mai departe. Astăzi, justiția are nivelul ei de independență, dar și nivelul ei de erori, erori și uneori abuzuri. Legislația trebuie modificată în așa fel încât abuzurile să nu mai fie posibile, în așa fel încât un procuror care falsifică probe să fie tras la răspundere, dar nu trebuie puși sub control politic nici procurorii nici judecătorii", a spus Băsescu, la congresul extraordinar al PMP, potrivit Agerpres.

El a făcut referire și la decizia CCR privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Avem de dat o bătălie teribilă pentru ca numirile de procurori să nu revină din nou la partide. Decizia CCR care face din ministrul Justiției un șef al președintelui României este inacceptabilă și prin legi trebuie să restabilim cheia dublă la numirea procurorilor. Nu se poate să fie lăsată pe mâna unui om politic numirea și revocarea procurorilor pentru că acel om politic este sub controlul partidului. Azi e Tudorel Toader ministrul Justiției, dar dacă mâine devine Dăncilă ministrul Justiției? Dar dacă mâine devine fata de la tineret și sport ministrul Justiției? Vă imaginați unde se stabilesc schimbările de procurori", a declarat fostul șef de stat.

El a adăugat că acea 'dublă cheie' mult hulită de unii în numirea procurorilor își arată acum valoarea și aici, spune Băsescu, are PMP de dat 'o bătălie serioasă' pentru că lucrurile pot evolua extrem de rapid și de negativ.

"O să ne trezim cu procurori stabiliți de Dragnea, o să ne trezim cu faptul că atunci când unui om politic i se face un dosar vine domnul Dragnea și spune schimbă-l pe procurorul-șef pentru că nu a avut grijă ca omul meu de la Cucuieți să nu fie anchetat", a arătat Băsescu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău