Baschet/Coronavirus: NBA discută cu grupul Disney posibilitatea reluării sezonului la Orlando la sfârșitul lui iulie

  • 24 Mai 2020 18:00
Baschet/Coronavirus: NBA discută cu grupul Disney posibilitatea reluării sezonului la Orlando la sfârșitul lui iulie

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) discută cu grupul Walt Disney pentru a folosi un complex al acestuia din orașul Orlando, unde dorește să reia la sfârșitul lui iulie sezonul suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, a confirmat sâmbătă un purtător de cuvânt pentru ESPN, preluat de Agerpres.

NBA, în colaborare cu sindicatul jucătorilor (NBPA), a inițiat discuții cu The Walt Disney Company pentru a studia posibilitățile reluării sezonului 2019-2020 la sfârșitul lui iulie în complexul ESPN Wide World of Sports din Florida, a declarat Mike Bass, citat de AFP.

Bass a precizat că această incintă din interiorul Disney World ar fi folosită ca un "campus unic pentru meciuri, antrenamente și cazare".

În acest complex de 220 de hectare se află trei săli în care pot avea loc meciurile și suficiente camere de hotel pentru a găzdui diferitele delegații, limitând totodată expunerea la lumea exterioară.

Comisarul NBA, Adam Silver, este așteptat să precizeze la începutul lui iunie ce se va întâmpla cu sezonul 2019-2020.

Acest anunț confirmă tendința amintită în ultimele zile de presă, potrivit căreia Orlando a devenit opțiunea privilegiată, în dauna Las Vegas.

Televiziunea ESPN, filială a grupului Disney, a afirmat că aceste două "bule" și-ar putea împărți desfășurarea play-off-urilor, echipele din conferința de Est urmând să joace în Florida, iar cele din conferința de Vest, în Nevada.

NBA a întrerupt campionatul pe 11 martie, după testul pozitiv la Covid-19 al francezului Rudy Gobert (Utah Jazz).

Dacă NBA a ales Disney World și ia în calcul repornirea competiției la sfârșitul lui iulie, rămân de stabilit mulți alți parametri.

Deocamdată nimeni nu știe sub ce formă va fi reluat campionatul, când a rămas de disputat aproximativ o lună din sezonul regulat. Unele meciuri ar putea fi disputate ținând cont de clauzele din contractele cu televiziunile, înainte de a începe play-off-ul, ce ar avea formatul clasic, cel mai bun din șapte partide.

În acest sens, coproprietarul lui Milwaukee Bucks, Marc Lasry, a declarat că un consiliu de administrație al NBA, cu patronii cluburilor, va avea loc pe 29 mai.

Potrivit ESPN, jucătorii ar trebui să respecte o carantină de două săptămâni, apoi să se antreneze individual una până la două săptămâni la bazele echipei lor, după care va urma antrenamentul colectiv de două-trei săptămâni.

Una din cheile pentru reluarea sezonului o reprezintă numărul testelor care trebuie efectuate, unele media indicând numărul de 15.000.

Pentru aceasta, NBA negociază cu mai multe laboratoare private. Silver a afirmat de mai multe ori că refuză ca jucătorii și membrii staff-urilor să aibă prioritate în fața restului populației, mai ales a oamenilor aflați în prima linie a luptei contra virusului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău