Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu primarul de Iași. Irina Vlah: Vrem să învățăm de la dumneavoastră să creăm, la noi acasă, oportunități economice și financiare pentru tinerii noștri

  • 15 Iulie 2021 16:22
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu primarul de Iași. Irina Vlah: Vrem să învățăm de la dumneavoastră să creăm, la noi acasă, oportunități economice și financiare pentru tinerii noștri

Guvernatorul regiunii găgăuze, Irina Vlah, s-a întâlnit cu primarul municipiului Iași din România, Mihai Chirica. 

Potrivit unui comunicat emis de guvernatorul regiunii, discuția s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene.

Iași este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din România, și cu cca 29 de mii de specialiști, care lucrează în sectorul IT.
Bașcanul a vorbit despre proiectele implementate în Autonomie, precum construcția a IT Digital Hub, construcția colegiului industrial, dezvoltarea zonei economice libere și a platformei industriale.

Guvernatorul Găgăuziei a remarcat interesul autorităților de la Comrat în preluarea experienței municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.

"Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi, Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la dumneavoastră să creăm, la noi acasă, oportunități economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană - și dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta", a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.

Bașcanul Găgăuziei l-a invitat primarul municipului Iași să viziteze regiunea și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău