Bașcanul Evghenia Guțul a părăsit ședința Adunării populare a UTA Găgăuzia

  • 25 August 2023 13:44
Bașcanul Evghenia Guțul a părăsit ședința Adunării populare a UTA Găgăuzia

Cu scandal are loc ședința Adunării populare a UTA Gaguz-Yeri (APG), reunită astăzi în regim extraordinar pentru a decide asupra componenței și structurii executivului regional. În cadrul dezbaterilor aprinse, guvernatorul Evghenia Guțul a părăsit demonstrativ ședința, transmite MOLDPRES.

După mai multe replici acide, deputații regionali au reușit să aprobe unele modificări în statutul puterii executive a autonomiei, însă așa și nu s-au putut pronunța asupra componenței și structurii executivului.

După aproape două ore de dezbateri fără vreun rezultat, bașcanul Evghenia Guțul a declarat că „este dezamăgită de forul legislativ al regiunii și că nu mai vrea să participe la acest bâlci”, iar ulterior va proceda cum va considera de cuviință, în cadrul limitelor legale. Acestea fiind spuse, Guțul a părăsit ședința însoțită de toți membrii executivului propuși de ea, prezenți și ei la ședința APG.

Deputații rămași în sală au decis să ia o pauză, după care să revină în sala de ședințe și să încerce totuși să ia o decizie clară pe subiectul discutat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău