Barroso la întrevederea cu Leancă: Nicio țară nu poate fi izolată din punct de vedere energetic

  • 15 Mai 2014 18:13
Barroso la întrevederea cu Leancă: Nicio țară nu poate fi izolată din punct de vedere energetic

Comisia Europeană a anunțat că la jumătatea acestui an va fi finalizată conducta de gaz Iași-Ungheni, pentru a diversifica sursele de energie pentru Republica Moldova.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat că nicio țară nu poate fi izolată din punct de vedere energetic și acest lucru nu trebuie folosit ca o armă politică.

”Am discutat astăzi și despre energie și vreau să vă spun foarte clar – nimeni din regiune nu vrea să folosească rezervele de energie ca o armă politică, pentru că efectele ar fi de necontrolat. De aceea, lucrăm cu Republica Moldova și cu România pentru multe posibilități de interconexiune pentru transportul de gaze natural. În următoarele săptămâni, vom finaliza acest acord pentru a garanta aprovizionarea cu gaze a R. Moldova și pentru a-i asigura integrarea mai bună pe piața internă a energiei din UE. Nicio țară nu poate fi izolată din punct de vedere energetic. R.Moldova este membră a Comunității Energetice și de aceea ar trebui să aibă acces la rezervele de pe piața internă, dacă dorește acest lucru” a declarat Jose Manuel Barroso.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova și a Comisiei Europene au avut, joi, 15 mai, o reuniune la Bruxelles. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău