Barroso: Chișinăul să se concentreze pe îndeplinirea prevederilor din Acordul de Asociere

  • 25 Mai 2016 18:41
Barroso: Chișinăul să se concentreze pe îndeplinirea prevederilor din Acordul de Asociere

Republica Moldova rămâne restanțieră la capitolul implementarea reformelor, iar pentru a ajunge la progresul economic și social propus în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Guvernul de la Chișinău are mult de muncit.

Aceasta este convingerea ex-președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prezent astăzi la Chișinău, la Forumul economic al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova. Principalele domenii vizate de oficialul european au fost justiția, sistemul bancar, dar și lupta contra corupției.

Potrivit ex-președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Republica Moldova trebuie de urgență să pornească negocierile pentru semnarea unui nou Memorandum de finanțare cu FMI și să  relanseze dialogul cu Comisia Pieței Financiare pentru a recupera fondurile care au fost deversate. Reforma justiției și combaterea corupției sunt alte două domenii în care autoritățile de la Chișinău vor trebui să exceleze, a mai declarat fostul președinte al Comisiei Europene.

„Am fost destul de dezamăgit când am auzit de unele cazuri de corupție. Există multe restanțe. Moldova are multe de făcut pentru a ajunge la progresul social și economic pe care și-l dorește. Consider că reformele inițiate trebuie implementate. Chișinăul trebuie să se concentreze pe respectarea și îndeplinirea prevederilor din acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, asta aveți de făcut”, a constatat Jose Manuel Barroso.

Jose Manuel Barroso le-a a sugerat autorităților de la Chișinău să restabilească încrederea oamenilor, dar și a partenerilor externi, lucru indispensabil pentru o creștere economică și un trai decent.

Prezent la eveniment, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova și prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat că va contribui personal la asigurarea unei stabilități politice și economice în Republica Moldova și va garanta parcursul european al țării noastre.

„Îmi iau un angajament personal de a susține menținerea echilibrului în țară care este vital pentru buna funcționare a instituțiilor, dar și pentru o dezvoltare sănătoasă a mediului de afaceri. Viitorul țării este în mâinile noastre”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Și premierul Pavel Filip a subliniat determinarea Guvernului de a implementa reforme și de a continua parcursul european al Republicii Moldova. Potrivit acestuia, semnarea unui nou memorandum cu FMI, excluderea vulnerabilităților din sistemul bancar, stabilizarea țării și combaterea corupției la toate nivelurile, sunt doar câteva dintre obiectivele Cabinetului de Miniștri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău