Barbra Streisand către Donald Trump într-un nou cântec: Nu mă minți

  • 29 Septembrie 2018 16:06
Barbra Streisand către Donald Trump într-un nou cântec: Nu mă minți

Barbra Streisand a lansat piesa "Don't Lie to Me" (Nu mă minți), care apare pe următorul ei album intitulat "Walls", melodie în care face subtil referire la cunoscuta atitudine despre adevăr a lui Donald Trump, potrivit The Guardian.

"How do you win if we all lose? / You change the facts to justify / Your lips move but your words get in the way" (Cum vei câștiga dacă noi toți vom pierde?/ Schimbi faptele pentru a te justifica/ Buzele tale se mișcă dar cuvintele îți stau în cale), cântă artista. 

The Washington Post a calculat că președintele american a făcut 5.000 de afirmații "false sau înșelătoare" de când este în funcție. 

Cântăreața descrie în versurile sale poporul american ca fiind "în genunchi" și spune că "tot ceea ce am clădit s-a prăbușit". 

Cântecul culminează cu "Can’t you see we’re crying? Where’s the new horizon?" (Nu vezi că plângem?Unde este noul orizont?), înainte de a întreba: "How do you sleep?” (Cum dormi?). 

Deși numele lui Trump nu este menționat, sunt indicii clare că Streisand cântă despre președintele SUA, inclusiv în versul: "You can build towers of bronze and gold" (Poți ridica turnuri de bronz și aur). 

"Don’t Lie to Me" apare pe noul album al Barbrei Streisand (76 de ani), "Walls", primul ei proiect cu piese originale apărut din 2005. Discul va fi lansat pe 2 noiembrie. 

În septembrie 2016, actrița l-a ridiculizat pe Donald Trump în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru Hillary Clinton, sub egida LGBT, interpretând o parodie după piesa lui Stephen Sondheim “Send in the Clowns” (“Să intre clovnii”), versurile fiind modificate pentru a face trimiteri directe către candidatul republican.

Barbra Streisand, născută pe 24 aprilie 1942, este o renumită cântăreață, compozitoare, actriță și producătoare americană, care s-a remarcat în domenii multiple ale industriei de divertisment și a fost recompensată cu numeroase premii - două premii Oscar, 10 premii Grammy, cinci premii Emmy și un premiu Tony. Barbra Streisand este singurul muzician din lume care a avut un disc ce a ajuns pe primul loc în topul Billboard în fiecare dintre ultimele șase decenii, iar albumele și single-urile sale s-au vândut în peste 245 milioane de copii pe plan mondial, notează News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău