Bărbatul căutat pentru uciderea unui jurnalist al revistei Forbes în 2004 a fost reținut în Ucraina

  • 19 Noiembrie 2017 13:36
Bărbatul căutat pentru uciderea unui jurnalist al revistei Forbes în 2004 a fost reținut în Ucraina

Un rus căutat după ce în 2004 l-a împușcat mortal pe Paul Klebnikov, jurnalist Forbes, a fost reținut în Ucraina, au anunțat serviciile secrete din această țară, scrie news.ro.

Paul Klebnikov, născut în Statele Unite într-o familie rusă, era jurnalist la ediția rusă a revistei Forbes. El a fost împușcat în afara Moscovei, în iulie 2004.

Mulți au crezut că această crimă are legătură cu investigațiile pe care Klebnikov, în vârstă de 41 de ani, le făcea privind corupția din Rusia și zona de business. Klebnikov a investigat corupția și a căutat să facă lumină în închisa și uneori violenta lume a afacerilor din Rusia.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a transmis sâmbătă, într-un comunicat, că a reținut un rus care era căutat pentru mai multe crime, inclusiv cea comisă asupra lui Paul Klebnikov.

Numele lui nu a fost dezvăluit.

Trei oameni au fost acuzați, în 2006, că l-au asasinat pe jurnalist și achitați. O curte de justiție a cerut rejudecarea principalului suspect, însă el a fugit înainte ca acțiunea să înceapă.

Procurorii au bănuit că uciderea lui Klebnikov a fost dictată de un comandant cecen, care era subiect al cărții lui Klebnikov „Conversations With a Barbarian”, apărute în 2003.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău