Bărbatul, care a sugerat un atac al militanților împotriva Prințului George, condamnat la închisoare pe viață

  • 13 Iulie 2018 19:24
Bărbatul, care a sugerat un atac al militanților împotriva Prințului George, condamnat la închisoare pe viață Sky News

Un bărbat din Marea Britanie care a sugerat că militanții islamiști ar trebui să îl atace pe Prințul George, în vârstă de 4 ani, moștenitor la tronul britanic, a fost condamnat, vineri, la închisoare pe viață. Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, originar din Nelson, din nord-vestul Angliei, urmează să execute o pedeapsă minimă de 24 de ani de închisoare.

Rashid a publicat informații pe aplicația de mesagerie Telegram pentru a încuraja jihadiștii să comită atacuri în lume și a adăugat detalii despre posibile ținte. Potrivit procurorilor, între acestea se numără o fotografie a Prințului George, fiul Prințului William și al treilea în ordinea de succesiune la tron. Lângă fotografie se aflau siluetele a doi luptători jihadiști. Postarea includea adresa școlii din sud-vestul Londrei unde Prințul George a început să meargă în septembrie și era însoțită de comentariul "nici familia regală nu va fi lăsată în pace."

Inițial, Rashid a negat acuzațiile, însă, în timpul procesului său, la Tribunalul Woolwich Crown, și-a schimbat pledoaria în "vinovat", pentru patru acuzații de terorism. Procurorii au mai spus că postările lui Rashid au inclus și o hartă a străzii Sixth Avenue, din New York, cu comentariul: "Parada de Halloween din New York. V-ați pregătit? Începe numărătoare inversă". Printre țintele sale se numără și comunități evreiești, precum și clădiri guvernamentale.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău