Bărbatul amendat pentru că a condus beat un motocultor a convins judecătorii Curții Constituționale să micșoreze amenzile

  • 08 Mai 2018 16:07
Bărbatul amendat pentru că a condus beat un motocultor a convins judecătorii Curții Constituționale să micșoreze amenzile

Amenzile pentru persoanele care conduc în stare de ebrietate vehicule pentru care nu este necesar permisul de conducere ar urma să fie micșorate, ca urmare a unei hotărâri a Curții Constituționale.

Magistrații au hotărât că cei care conduc în stare de ebrietate asemenea vehicule vor achita amenzi similare cu cei care urcă beți la volanul vehiculelor pentru care este nevoie de permis de conducere, care sunt mai mici. Aceste amenzi vor fi menținute până când Parlamentul va adopta noi modificări la Codul Contravențional.

Un bărbat care a fost amendat cu 20 000 de lei pentru că a condus în stare de ebrietate un ”motobloc”, a contestat prevederile Codului Contravențional ce stabilesc sancțiuni mai blânde pentru conducerea în stare de ebrietate a unui vehicul pentru care permisul este obligatoriu.

Este vorba despre amenzi de la 17 500 de lei până la 25 000 lei pentru conducerea în stare de ebrietate a unui vehicul pentru care este necesar permisul de conducere și amenzi de la 20 000 lei până la 25 000 lei pentru conducerea în stare de ebrietate a unui vehicul pentru care nu este necesar permisul de conducere.

Avocatul care a ridicat această excepție de neconstituționalitate în fața Curții, în februarie 2018, în cadrul unei cauze la Judecătoria Ungheni, susținut că aceste prevederi din Codul contravențional nu sunt conforme cu Constituția. El a făcut referire la prevederi precum egalitatea cetățenilor, dreptul la libertate și dreptul de proprietate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău