Bărbații cu dizabilități, instruiți despre rolul tatălui în educația copilului

  • 21 Decembrie 2022 17:00
Bărbații cu dizabilități, instruiți despre rolul tatălui în educația copilului

Optsprezece bărbați cu dizabilități sau care au în îngrijire persoane cu dizabilități au fost instruiți la subiectul prevenirii violenței și discriminării. De asemenea, reprezentanții APL-urilor din raioanele Strășeni și Fălești au fost sensibilizați privind comunicarea corectă cu persoanele cu dizabilități. Acțiunile au avut loc în cadrul proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența” implementat de Asociația „Motivație”, notează IPN.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, coordonatoarea proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”, a menționat că la fel ca și femeile, bărbații cu dizabilități se confruntă cu fenomenul stigmatizării și prejudecăților. Asociația „Motivație” a organizat pentru aceștia seminarii de motivare și ședințe de consiliere psihologică.

„Am avut sesiuni de conștientizare și motivare pentru bărbați. Astfel, 18 bărbați din Strășeni și Fălești au fost capacitați să contribuie la prevenirea și eliminarea diferitor forme de discriminare și violență față de persoanele cu dizabilități”, a spus coordonatoarea proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”, Natalia Codrean.

Și reprezentanții APL-urilor au fost instruiți despre bunele practici în comunicarea cu persoanele cu dizabilități, dar și posibilitatea de dezvoltare a serviciilor sociale destinate acestor persoane în localitățile pe care le gestionează.

„Au avut loc sesiuni de instruire despre rolul tatălui în dezvoltarea și educația copilului. Am lucrat de asemenea cu reprezentanții autorităților locale. Am avut sesiuni de informare și conștientizare pentru factorii de decizie din aceste raioane. 22 de reprezentanți ai APL-urilor au fost sensibilizați privind comunicarea corectă cu persoanele cu dizabilități și promovarea serviciilor incluzive pentru persoanele cu dizabilități în localitățile lor. De asemenea, am avut sesiuni de informare pe domeniul accesibilității cu reprezentanții APL-urilor. Ca urmare, 24 de reprezentanți ai APL-urilor din cele două raioane au fost informați pe domeniul accesibilității”,  a mai spus Natalia Codrean.

Proiectul „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”este parte a programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen” (EU4GE), finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău