Bărbat eliberat din închisoare după 68 de ani. Lumea exterioară a fost un adevărat șoc pentru el

  • 19 Februarie 2021 09:00
Bărbat eliberat din închisoare după 68 de ani. Lumea exterioară a fost un adevărat șoc pentru el

Joe Ligon, un bărbat care a fost condamnat la închisoare pe viață în Statele Unite, la vârsta de 15 ani, a fost eliberat condiționat după 68 de ani petrecuți după gratii. Contactul cu lumea exterioară, după aproape șapte decenii, a fost un adevărat șoc pentru fostul condamnat, care are acum 83 de ani, scrie Digi24.ro.

Joe Ligon, eliberat dintr-o închisoare din Pennsylvania, spune că adaptarea este foarte grea, pentru că nimic nu mai e cum era acum șapte decenii, când a ajuns la închisoare. De altfel, acum 4 ani, bărbatul refuzase să fie eliberat. 

El a fost încarcerat în 1953 pentru crimă, după o serie de jafuri și atacuri. A recunoscut că a luat parte la acțiuni, împreună cu alți patru băieți, toți adolescenți, dar a pledat nevinovat la acuzația de crimă. Două persoane au murit și șase au fost rănite, în urma atacurilor pe care le-au dat.

Joe Ligon este deținutul care a ispășit cea mai mare pedeapsă juvenilă din Statele Unite. Acum, la 83 de ani, a pășit într-o lume aproape nouă. Mulți dintre cei pe care îi știa nu mai sunt în viață. Este uimit de clădirile înalte de sticlă și de cât de mult s-a schimbat orașul Philadelphia față de cum îl știa el în 1953. Ligon beneficiază de sprijinul unei organizații, care îl ajută să se reintegreze și să se obișnuiască cu noua societate. Cei de organizație încearcă să-l expună treptat noutăților, pentru ca bărbatul să nu fie copleșit emoțional.

Sursa: DIGI24

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău