Barack și Michelle Obama vor produce un serial despre Trump

  • 01 Mai 2019 15:50
Barack și Michelle Obama vor produce un serial despre Trump

Fostul președinte american Barack Obama și soția sa, Michelle, vor produce pentru Netflix un serial adaptat după cartea criticului Michael Lewis despre sosirea lui Donald Trump la Casa Albă, „The Fifth Risk”, potrivit AFP, transmite news.ro.

Platforma video a anunțat în mai 2018 că a ajuns la un acord cu familia Obama cu privire la producția de filme, seriale și documentare în exclusivitate pentru Netflix.

Grupul american a dezvăluit marți proiectele la care lucrează cu Higher Ground Productions, societatea de producție creată de cuplul Obama în cadrul acestei colaborări.

Printre ele figurează adaptarea cărții „The Fifth Risk: Undoing Democracy”, sub formă „non ficțiune”, a indicat Netflix într-un comunicat.

Serialul „va fi centrat pe importanța muncii făcută din umbră de eroii de zi cu zi care ne conduc administrația și ne protejează națiunea”, se arată în comunicat.

Cartea lui Michael Lewis, ale cărui opere au fost adaptate pentru cinema, precum „The Big Short” și „The Undoing Project”, evocă cum funcționează principalele mecanisme ale Statului american, dar oferă și un tablou critic despre Donald Trump și echipa sa.

El pune în scenă un președinte ales care nu a pregătit nimic pentru a ajunge la putere și nu s-a interesat cu privire la funcționarea administrației.

Autorul amintește și de numeroasele alegeri discutabile, potrivit lui Lewis, ale lui Trump pentru a-și alcătui administrația, fostul magnat al imobiliarelor neezitând că pună în posturi tehnice persoane fără nicio experiență în domeniu.

Higher Ground produce și o adaptare a serialului despre cotidianul The New York Times, „Overlooked”, inițiativă a ziaruluii de a publica necroloage ale unor personalități al căror deces nu era menționat în epocă, în special pentru că era vorba despre femei și despre persoane de culoare.

Un alt proiect al societății de producție, condus de două femei – Priya Swaminathan și Tonia Davis – este un lungmetraj despre Frederick Douglass, un sclav de culoare devenit una dintre figurile emblematice ale aboliționismului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău