Barack Obama, despre situația din Alep: "Mă simt responsabil"

  • 17 Decembrie 2016 12:52
Barack Obama, despre situația din Alep:

Președintele SUA, Barack Obama, a recunoscut vineri că se simte "responsabil" de ceea ce se întâmplă în orașul sirian Alep, la fel ca și de alte situații "oribile" petrecute în diverse locuri din lume, transmite EFE.

"Mereu mă simt responsabil", a răspuns Obama, întrebat despre situația din Siria, și în special cea din Alep, în timpul ultimei sale conferințe de presă din acest an la Casa Albă, scrie AGERPRES.

Obama a admis de asemenea că nu poate să spună că strategia sa în fața conflictului din Siria ar fi funcționat, notând că prioritatea în evaluarea opțiunilor disponibile a fost să facă ceea ce e "corect" pentru interesele țării sale.

"Nu pot spune să fi avut succes" și "asta este ceva cu care trebuie să merg la culcare în fiecare noapte", a comentat Obama.

Liderul de la Casa Albă a asigurat că ceea ce a făcut de când a început conflictul sirian a fost să ia "cea mai bună direcție" posibilă pentru a încerca să pună capăt acestui război civil, prin sprijinirea opoziției moderate la regim, prin a pune presiune pe toate părțile implicate și prin căutarea de soluții pe căi diplomatice.

"Nu a existat un moment în decursul acestei președinții în care să nu fi simțit nicio responsabilitate" pentru tragediile din Siria și din alte locuri din lume, a afirmat Obama.

Conform președintelui american, responsabilitatea "brutalității" petrecute în Alep trebuie să cadă pe regimul sirian și aliații săi, Rusia și Iran, pe care i-a acuzat că încearcă să ascundă lumii "adevărul" despre ce se întâmplă în acel oraș.

Regimul președintelui sirian, Bashar al Assad, nu poate încerca să-și câștige "legitimitatea" în baza unor masacre, a avertizat Obama.

Liderul american a admis că războiul din Siria a fost una dintre problemele "cele mai dificile" pe care le-a înfruntat în președinția sa, care se va încheia pe 20 ianuarie anul viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău