Banii pentru indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă au fost transferați

  • 11 Iunie 2020 09:56
 Banii pentru indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă au fost transferați

Cei 38 760 de beneficiari își pot ridica sumele indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă de la prestatorii de servicii de plată. Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că a efectuat transferul în marime de 74,5 milioane de lei pentru achitarea acestei prestații sociale, transmite IPN.

Pentru a primi banii beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară. În prezent, CNAS are încheiate contracte de colaborare cu FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerțbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română.

În cazul în care beneficiarul de prestație socială nu este deținător de card, indemnizația poate fi ridicată în orice oficiu poștal al ÎS „Poșta Moldovei”, indiferent de domiciliu.

Beneficiarii de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă pot afla la ce prestator de servicii de plată au fost transferați banii, accesând serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical” de pe pagina web a instituției, de la butonul cu aceeași denumire, prin introducerea în câmpul respectiv a numărului certificatului medical.

Totodată, conform graficului stabilit, a fost efectuat transferul pentru plata altor prestații sociale. Este vorba despre pensii, ajutor social și ajutor în perioada rece a anului, alocații de stat pentru merite deosebite, alocații lunare de stat, compensații bănești lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare, compensații participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău