Bancomate golite în Italia prin sabotarea sistemului informatic: Un moldovean arestat și alte 13 persoane – bănuite

  • 18 August 2022 11:00
Bancomate golite în Italia prin sabotarea sistemului informatic: Un moldovean arestat și alte 13 persoane – bănuite

Bancomate golite prin sabotarea sistemului informatic, în Italia. Un moldovean a fost arestat și alte 13 persoane au fost declarare în calitate de bănuiți.

Presa din Italia scrie că aceștia se conectau prin cablu la o interfață și apoi scoteau banii folosind un smartphone, computer sau tabletă cu ajutorul cărora operau cu comenzile false, transmite echipa 902.

Ancheta a început în vara anului 2021, când o primă secvență rapidă de atacuri de bancomate s-au produs în provincia Bolzano (Rfiano, Varna, Montagna, Collalbo, Egna și Nova Ponente).

Grupul criminal este investigat în cadrul unei operațiuni numite „Jackpotting”, în cadrul căreia un cetățean moldovean a fost arestat. De asemenea, au fost efectuate nouă percheziții împotriva altor șapte persoane din cele treisprezece cercetate.

Printre diferitele infracțiuni de care este acuzat grupul infracțional, se numără spargerile a 11 bancomate în provinciile Bolzano, Brescia, Vicenza și Mantua, precum și furturi în Alto Adige.

Particularitatea tehnicii folosite de grup pentru a intra în posesia numerarului conținut în bancomate a constat în realizarea unor mici deschideri pe dispozitive pe unde aceștia ajungeau la cablurile din sistem.

Apoi, controlul era preluat de hackeri care operau de la distanță, făcând în așa fel ca bancomatul să elibereze tot numerarul conținut în casierie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău