Banca Națională a Ucrainei adaugă sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!” pe noile bancnote

  • 10 August 14:50
Banca Națională a Ucrainei adaugă sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!” pe noile bancnote

Banca Națională a Ucrainei a început să adauge sloganul național „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!” pe toate noile bancnote emise înaintea Zilei Independenței, care va fi sărbătorită pe 24 august, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Guvernatorul Băncii Centrale a Ucrainei, Andrii Pishnîi, a declarat că banii nu sunt doar o măsură a valorii și un mijloc de plată, ci și un simbol al Statului. El a explicat că acest slogan este adăugat pentru a onora rezistența poporului ucrainean și pentru a marca acest moment crucial în formarea națiunii, în contextul războiului declanșat de invazia rusă. Sloganul va apărea în colțul din dreapta-sus al bancnotelor, în timp ce restul designului rămâne neschimbat.

Sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!” are rădăcini istorice, fiind folosit de naționaliștii ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost prezent și în mișcările pentru independența Ucrainei împotriva Uniunii Sovietice, precum și în timpul „Revoluției Portocalii” (2004-2005) și protestelor „Euromaidan” (2013-2014), în urma cărora ultimul președinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost înlăturat de la putere și a fugit în Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău