Banca Mondială va aloca 3,5 milioane de dolari pentru achiziționarea tehnicii de calcul pentru școlile din R. Moldova

  • 05 Iunie 2020 16:01
Banca Mondială va aloca 3,5 milioane de dolari pentru achiziționarea tehnicii de calcul pentru școlile din R. Moldova

Evaluarea progresului privind realizarea obiectivelor de dezvoltare a Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM), susținut de Banca Mondială, și impactul pandemiei virusului COVID-19 asupra implementării PRIM și sectorului educațional, asigurarea sistemului de învățământ cu tehnică de calcul, au fost principalele subiecte abordate vineri de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale în R. Moldova.

Ministrul a mulțumit Băncii Mondiale pentru suportul constant acordat sistemului educațional din Republica Moldova, inclusiv pentru alocarea prin intermediul PRIM a sumei de 3,5 milioane de dolari pentru achiziționarea tehnicii de calcul necesară digitalizării instituțiilor de învățământ din țara noastră.

„Pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele prioritare din agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), or, în prezent acțiunile noastre sunt îndreptate asupra dotării cu tehnică de calcul a instituțiilor de învățământ și formarea abilităților în tehnologii informaționale și comunicații  ale profesorilor. Apreciem promptitudinea și deschiderea de care ați dat dovadă în susținerea acestui deziderat”, a afirmat Șarov.

Reprezentanții Misiunii  Băncii Mondiale în Republica Moldova și-au exprimat în continuare deschiderea deplină pentru cooperare și acordare a suportului necesar MECC pentru depășirea provocărilor determinate de pandemie în domeniul educațional.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022.  Bugetul total al proiectului este de 50 de milioane de dolari. PRIM este un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială.

Misiunea Băncii de acordare a suportului pentru Ministerul Educației în implementarea Proiectului Reforma Învățământului în Moldova s-a desfășurat în perioada 1-5 iunie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău