Banca Mondială a menținut estimările de creștere a economiei R.Moldova pentru 2018

  • 06 Iunie 2018 10:35
Banca Mondială a menținut estimările de creștere a economiei R.Moldova pentru 2018

Banca Mondială a menținut estimările de creștere a economiei Republicii Moldova pentru 2018 și le-a îmbunătățit puțin pentru următorii doi ani. Astfel pentru acest an anticipează un avans de 3,8%, exact ca și ritmul prognozat în ianuarie, instituția financară avertizând în schimb asupra riscurilor unor șocuri externe, potrivit ediției din luna iunie a raportului privind perspectivele economice globale (Global Economic Prospects), citat de portalul mold-street.com.

Comparativ cu anul trecut, când Moldova a avut un avans al PIB-ului de 4,5%, aceste prognoze denotă o încetinire a ritmului de creștere economică. Guvernul este chiar mai pesimist și a conceput bugetul bazat pe o creștere economică de doar 3% în 2018. 

Moldova este inclusă în raportul Băncii Mondiale în regiunea Europa și Asia Centrală, unde instituția anticipează o moderare a avansului economic la 3,1% în 2019, în condițiile în care redresarea modestă a statelor exportatoare de mărfuri va fi parțial redusă de încetinirea care va avea loc în statele importatoare. 

Potrivit raportului există o serie de riscuri, care pot afecta perspectivele. Acestea includ o înăsprire necondiționată a condițiilor de finanțare, presiunile sporite valutare, tensiunile geopolitice reînnoite, și incertitudinea politică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău