Băiatul intoxicat cu insecticide s-a stins la spital

  • 30 Octombrie 2018 10:17
Băiatul intoxicat cu insecticide s-a stins la spital

Băiatul de opt ani, intoxicat cu insecticide, s-a stins luni seara, 29 octombrie, la Institutul Mamei și Copilului. Este a treia victimă a intoxicației pe care au suferit-o membrii unei familii din satul Flocoasa, raionul Cantemir. Luni dimineață, la spitalul raional au murit verișoarele băiatului. Fetele, care erau surori, aveau patru și 11 ani.

Ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că băiatul era în stare critică și, în pofida eforturilor medicilor de a-l salva, s-a stins în Secția reanimare chirurgicală.

Contactat de IPN, primarul comunei Ciobalaccia, Sergiu Obreja, a declarat că familia a solicitat ambulanța și duminică seara, iar medicii sosiți le-au acordat primul ajutor. Se presupune că au refuzat spitalizarea, iar ambulanța a fost solicitată din nou luni dimineața. Bunicul copiilor afirmă că nu este pentru prima oară când prelucrează grâul cu substanța care se presupune că a provocat intoxicația. Concomitent, se examinează și versiunea că familia s-ar fi putut intoxica cu gazul de cahlă de la sobă. Specialiștii au prelevat probe și așteaptă rezultatele testelor.

Mama fetelor, dar și bunica celor trei copii rămân internate în Secția toxicologie a Spitalului „Sfântă Treime” din Chișinău. Starea celor două femei este stabilă.

Fetele care au decedat locuiau împreună cu mama și bunicii, iar băiatul era în vizită la bunici. Sătenii s-au mobilizat pentru a ajuta familia. Și autoritățile locale încearcă să identifice surse pentru a le acorda ajutor.

Potrivit versiunii preliminare, familia s-a intoxicat după ce a inhalat vapori de insecticid. Totul s-ar fi întâmplat după ce bunelul celor trei copii a prelucrat grâul cu fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică. Cereale au fost aduse în verandă, lângă camera în care dormeau copiii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău