Bahmut rezistă eroic: Rusia a lansat noi atacuri violente la Soledar. „Întregul oraș e disturs și acoperit de cadavre”

  • 10 Ianuarie 2023 09:09
Bahmut rezistă eroic: Rusia a lansat noi atacuri violente la Soledar. „Întregul oraș e disturs și acoperit de cadavre”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, 9 ianuarie, că trupele sale rezistă unor noi atacuri violente în Soledar, în apropiere de Bahmut, un oraș din estul Ucrainei pe care Moscova încearcă să îl cucerească de luni de zile, informează Agerpres, care citează AFP.

"Le mulțumesc tuturor soldaților noștri care protejează Bahmut (...) și luptătorilor din Soledar care rezistă unor noi atacuri, și mai violente, din partea invadatorilor", a spus președintele Zelenski în mesajul său zilnic.

Soledar, situat în regiunea Donețk, se află la aproximativ 15 kilometri de Bahmut, un oraș care avea o populație de aproximativ 70.000 de locuitori înainte de începerea ofensivei ruse, iar acum este epicentrul luptelor.

"Datorită rezistenței soldaților noștri din Soledar am câștigat timp suplimentar și forțe pentru Ucraina", a spus președintele Zelenski."Totul este complet distrus (...) Întregul teritoriul orașului Soledar este acoperit de cadavrele invadatorilor și poartă cicatricile exploziilor. Așa arată nebunia", a adăugat președintele ucrainean.

Mai devreme în cursul zilei de luni, forțele armate ucrainene au declarat că au respins o încercare de cucerire a Soledar și apoi că luptele au fost reluate.

"După o încercare nereușită a inamicului de a captura Soledar, (...rușii) s-au regrupat, au recuperat forțe, au transferat unități de asalt suplimentare, au schimbat tactica și au lansat atacuri", a declarat pe Telegram viceministrul Apărării, Ganna Maliar."În prezent, inamicul a desfășurat un număr mare de unități de asalt formate din cele mai bune rezerve ale grupului Wagner. Ei calcă literalmente pe cadavrele propriilor soldați", a adăugat ea.

Într-o declarație, șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat, la rândul său, că atacul asupra Soledar este realizat exclusiv de membrii organizației sale.

Tot luni, 9 ianuarie, separatiștii pro-ruși din regiunea Donețk au susținut că au preluat controlul asupra satului Bahmutske, situat la câțiva kilometri de Soledar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău