BAFTA 2019 | Marele câștigător al galei

  • 11 Februarie 2019 08:52
BAFTA 2019 | Marele câștigător al galei

Decernate duminică seară, premiile BAFTA au confirmat, din nou, favoriții la Oscaruri. Deloc suprinzător, juriul Academiei britanice de film a preferat o peliculă despre viața și intrigile de la curtea regală a Angliei. "The Favourite" a luat 7 trofee. "Roma", drama mexicanului Alfonso Cuaron, a fost declarat cel mai bun film și cel mai bun film străin. Iar Rami Malek și-a completat colecția de premii obținute cu rolul lui Freddie Mercury.

The Favourite s-a plasat foarte bine în cursa pentru Oscaruri, cu un succes la Premiile Academiei Britanice de Film. Pelicula, care explorează conflictul dintre două verișoare care se luptă pentru a deveni favorita Reginei Anne a Marii Britanii, a luat șapte trofee BAFTA. Regizată de grecul Iorgos Lantimos, The Favourite a câștigat premiile pentru decor, costume, coafură, machiaj și scenariu. De asemenea, Olivia Colman, care o joacă pe suverana britanică, și Rachel Weisz, care interpretează rolul uneia dintre verișoare, au obținut trofee pentru interpretările lor.

Olivia Colman, laureată BAFTA: Către ceilalți nominalizați, să fiu alături de voi este o onoare extraordinară. Cred că toți ați făcut o muncă foarte frumoase. Tremur toată, îmi pare rău. Nici nu pot să citesc.

Yorgos Lanthimos, regizor The Favourite: Filmul este în lucru de 20 de ani, eu am contribuit în ultimii 10. Bineînțeles, de cele trei doamne principale nu puteam să fiu mai mândru.

Drama Roma, alt mare favorit pentru Oscaruri, a luat trofeele BAFTA pentru regie și cel mai bun film. Scenariul este inspirat din viața regizorului Alfonso Cuaron în Ciudad de Mexico, în anii 70. Pelicula urmărește viața a două menajere care locuiesc în casa familiei pentru care lucrează.

Alfonso Cuaron, regizor Roma: Să vezi un film despre servitori indigeni apreciat în acest fel, în timp ce frica și furia propun să ne divizeze, înseamnă enorm pentru mine. Retragerea într-o lume a separării și izolării nu este o soluție pentru nimic.

Cum era de așteptat, premiul de interpretare masculină i-a fost decernat lui Rami Malek, pentru rolul lui Freddie Mercury din Bohemian Rhapsody.

Rami Malek, laureat BAFTA: Mulțumesc Freddie Mercury încă o dată.

Invitatul special al serii a fost președintele Academiei Britanice de Film, prințul William, care a venit alături de soția sa, ducesa Catherine.

Premiile BAFTA pot oferi indicii importante pentru gala Oscar.

Sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău