BAFTA 2019 | Marele câștigător al galei

  • 11 Februarie 2019 08:52
BAFTA 2019 | Marele câștigător al galei

Decernate duminică seară, premiile BAFTA au confirmat, din nou, favoriţii la Oscaruri. Deloc suprinzător, juriul Academiei britanice de film a preferat o peliculă despre viaţa şi intrigile de la curtea regală a Angliei. "The Favourite" a luat 7 trofee. "Roma", drama mexicanului Alfonso Cuaron, a fost declarat cel mai bun film şi cel mai bun film străin. Iar Rami Malek şi-a completat colecţia de premii obţinute cu rolul lui Freddie Mercury.

The Favourite s-a plasat foarte bine în cursa pentru Oscaruri, cu un succes la Premiile Academiei Britanice de Film. Pelicula, care explorează conflictul dintre două verişoare care se luptă pentru a deveni favorita Reginei Anne a Marii Britanii, a luat şapte trofee BAFTA. Regizată de grecul Iorgos Lantimos, The Favourite a câştigat premiile pentru decor, costume, coafură, machiaj şi scenariu. De asemenea, Olivia Colman, care o joacă pe suverana britanică, şi Rachel Weisz, care interpretează rolul uneia dintre verişoare, au obţinut trofee pentru interpretările lor.

Olivia Colman, laureată BAFTA: Către ceilalţi nominalizaţi, să fiu alături de voi este o onoare extraordinară. Cred că toţi aţi făcut o muncă foarte frumoase. Tremur toată, îmi pare rău. Nici nu pot să citesc.

Yorgos Lanthimos, regizor The Favourite: Filmul este în lucru de 20 de ani, eu am contribuit în ultimii 10. Bineînţeles, de cele trei doamne principale nu puteam să fiu mai mândru.

Drama Roma, alt mare favorit pentru Oscaruri, a luat trofeele BAFTA pentru regie şi cel mai bun film. Scenariul este inspirat din viaţa regizorului Alfonso Cuaron în Ciudad de Mexico, în anii 70. Pelicula urmăreşte viaţa a două menajere care locuiesc în casa familiei pentru care lucrează.

Alfonso Cuaron, regizor Roma: Să vezi un film despre servitori indigeni apreciat în acest fel, în timp ce frica şi furia propun să ne divizeze, înseamnă enorm pentru mine. Retragerea într-o lume a separării şi izolării nu este o soluţie pentru nimic.

Cum era de aşteptat, premiul de interpretare masculină i-a fost decernat lui Rami Malek, pentru rolul lui Freddie Mercury din Bohemian Rhapsody.

Rami Malek, laureat BAFTA: Mulţumesc Freddie Mercury încă o dată.

Invitatul special al serii a fost preşedintele Academiei Britanice de Film, prinţul William, care a venit alături de soţia sa, ducesa Catherine.

Premiile BAFTA pot oferi indicii importante pentru gala Oscar.

Sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
2,9 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,6 m/s
Sat
4 °C
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
4 °C
Wed
7 °C

Curs oficial BNM 21 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 0.0975
USD 17.7719 0.0829
RON 4.0068 0.0131
UAH 0.7293 0.0064
RUB 0.2786 0.0005
Arhivă Radio Chișinău