Bacalaureat 2013: testul la limba română pe web în timpul examenului

  • 07 Iunie 2013 13:36
Bacalaureat 2013: testul la limba română pe web în timpul examenului

Bacalaureatul a continuat astăzi, 7 iunie, cu examenul la limba de instruire, la care s-au înscris aproape 28 de mii de candidați.

Deși liceeni au fost supravegheați de 1200 de camere video, testul la limba română a apărut pe internet chiar în timpul examenului. Ministerul Educației nu a comentat deocamdată incidentul.

Câțiva dintre tinerii care au susținut examenul la centrul de Bac de la liceul ”Gheorghe Asachi” din capitală au confirmat că testele plasate pe internet sunt aceleași pe care le-au avut la examen. Ei au mai spus că vreo câțiva dintre colegii lor au fost scoși din sala de examinare. La testul de limbă română, liceenii au avut de analizat și o poezie a scriitorului și deputatului Ion Hadârcă.

Unii părinți care îi așteptau pe tineri în curtea liceului s-au pronunțat împotriva supravegherii video a Bacalaureatului. Pe de altă parte, unii elevi susțin că astfel, au fost puși cu toții în condiții egale.

Primul examen de Bacalaureat a avut loc, pe 4 iunie, la limba română pentru alolingvi, în cadrul căruia au fost anulate 65 de lucrări,  din cauza fraudelor sau tentativelor de a copia, înregistrate cu ajutorul sistemelor de supraveghere video. Elevii care au fost surprinși copiind sau au avut la ei telefoane mobile, vor repeta examenul anul viitor. De asemenea, au fost înregistrate câteva petiții în ceea ce privește colectare de bani, în unele centre de Bacalaureat, cercetate, în prezent, de Centrul Național Anticorupție, a declarat ministrul adjunct al Educației, Igor Grosu.

Dacă vor fi depistate încălcări de amploare în cadrul vreunui centru de Bacalaureat, ar putea fi anulate lucrările tuturor candidaților înscriși la centrul respectiv, a mai spus Igor Grosu. 

În total au fost amenajate 103 centre de BAC, dintre care 30 în Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău