Azi e „Super Marți”, ziua cea mai importantă în alegerile primare, în care se decid candidații la prezidențialele din Statele Unite

  • 05 Martie 19:02
Azi e „Super Marți”, ziua cea mai importantă în alegerile primare, în care se decid candidații la prezidențialele din Statele Unite

În cadrul alegerilor preliminare pentru desemnarea candidatului republican la președinția SUA votează 10 state americane.

În cadrul alegerilor preliminare pentru desemnarea candidatului republican la președinția Statelor Unite votează 10 state americane, scrie Radio România Actualități.

Favorit este fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney, care vine după o serie de victorii. Dacă va câștiga și o bună parte din voturile de marți, Mitt Romney va face un pas important pentru a deveni candidatul republican la președinție.

Principalul său contracandidat este fostul senator Rick Santorum. Cei doi se întrec în special în statul Ohio, unde sondajele arată o luptă strânsă.

Un alt stat în care se organizează alegeri marți este Virginia, unde doar doi din cei patru candidați republicani sunt pe buletinele de vot, Mitt Romney și Ron Paul. Sondajele îl arată ca favorit clar pe Mitt Romney, iar interesul oamenilor pentru alegeri este scăzut.

Secretarul comisiei electorale din Virginia, Donald Palmer, spune că se așteaptă ca mai puțin de o cincime din alegători să se prezinte la vot.

"Candidații nu și-au făcut prea multă publicitate în acest stat, nu prea au venit aici. Deci, cred că prezența va fi ceva mai mică decât de obicei. Unul dintre motive este și că sunt doar doi candidați pe listă, iar oamenii ar vrea să îi voteze și pe alții", a declarat Donal Palmer.

Rezultatul din acest stat este important pentru că în Virginia lupta dintre republicani și democrați în alegeri este foarte strânsă.

În alegerile prezidențiale din 2008, Barack Obama s-a impus în acest stat în fața candidatului republican John McCain.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău