Avocatul-vedetă Valerian Mânzat va fi tranferat în arest la domiciliu, după ce și-a recunoscut parțial vina

  • 02 Martie 2017 16:06
Avocatul-vedetă Valerian Mânzat va fi tranferat în arest la domiciliu, după ce și-a recunoscut parțial vina

Avocatul Valerian Mânzat și-a recunoscut vina și merge în arest la domiciliu, începând cu data de 4 martie. Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei, Informația fiind confirmată pentru Deschide.MD de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Sursa citată ne-a explicat că Mânzat recunoaște că acțiunile sale au avut un caracter infracțional, dar nu este de acord cu încadrarea juridică, scrie Deschide.md.

Procurorii au fost de acord ca acesta să meargă în arest la domiciliu, deoarece el cooperează cu ancheta și nu există pericol de eschivare de la organul de urmărire penală. 

Arestul la domiciliu, spune Morari, este motivat de faptul ca Mânzat să nu exercite careva presiuni asupra martorilor din dosarul său. 

Procurorul de caz a anunțat că toate cele mașini sechestrate, pe care anterior Mânzat le conducea, au fost returnate companiilor lea leasing pe care sunt înregistrate.

Totodată, Mânzat a returnat victimei cinci mii de euro din cei 20.000 de euro primiți de la o femeie pentru a soluționa problema legată de urgentarea transferării soțului acesteia dintr-un penitenciar din Federația Rusă în unul din Republica Moldova.

La rândul său, Valerian Mânzat a declarat că avocații săi vor contesta decizia la Curtea de Apel.

”Am dat careva declarații, însă anume pe art. 190, aliniat 5 nu mi-am recunoscut vina”, a declarat avocatul. 

Valerian Mânzat a fost reținut în data de 2 februarie. Acesta ste învinuit că ar fi estorcat de la o femeie 20 de mii de euro. El i-ar fi promis că va urgenta transferarea soțului acesteia dintr-un penitenciar din Rusia în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,98 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău