Avocatul Ștefan Gligor, despre metodele juridice de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate

  • 26 Noiembrie 2020 08:07
Avocatul Ștefan Gligor, despre metodele juridice de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate

Criza politică în care se află în prezent Republica Moldova poate fi depășită exclusiv prin organizarea unor alegeri parlamentare anticipate, consideră avocatul Ștefan Gligor. Potrivit acestuia, un prim pas ar fi demisia Guvernului care ar putea fi cerută de către cetățeni, notează IPN.

„Exclusiv alegeri parlamentare anticipate. Care este modalitatea? Modalitate sunt oamenii, cetățenii Republicii Moldova, purtătorii suveranității care trebuie să ceară domnului Chicu demisia, iar Parlamentul să întrunească condițiile de dizolvare a acestuia. Este simplu. Dacă este nevoie, inclusiv proteste. Noi am mai protestat, nu este pentru prima dată când societatea noastră a protestat. De data aceasta este chiar pentru o cauză nobilă și nu văd nicio problemă”, a declarat Ștefan Gligor în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

De partea cealaltă, vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Natalia Gavriliță, afirmă că până la eventuale alegeri parlamentare anticipate, deputații trebuie să găsească consens pentru a trece peste această perioadă dificilă.

„Până atunci, toți politicienii trebuie să se unească și să se gândească în sfârșit la oameni. Vedem că pandemia se răspândește, vedem că agenții economici o duc greu, suntem într-o criză economică ș, probabil, descreșterea economică se va apropia la 7% și e timpul ca toată lumea să-și facă lucru și să ia decizii în favoarea cetățenilor”, a spus vicepreședinta PAS.

Secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, face trimitere la tentativa formațiunii de a demite Guvernul în vara anului 2020. Potrivit acestuia, dacă Guvernul Chicu ar fi fost demis, Republica Moldova se afla în prezent în altă situație decât cea actuală.

„Problema este că noi am încercat să facem sanie încă în această vară și noi am spus: oameni buni, suntem în pandemie, nu ne ajung paturi de spital, nu avem medicamente, economia noastră este la pământ, nu vom avea buget în iarnă și nu vom avea multe și nevrute, haideți să schimbăm acest guvern în vară. Am ajuns acum să depindem de Igor Dodon”, a menționat Ion Terguță.

În urma retragerii Partidului Democrat din coaliția de guvernare cu PSRM și a miniștrilor PDM din cabinetul de miniștri, legislativul a rămas fără majoritate parlamentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău