Avocatul Poporului solicită CSE examinarea oportunității de revizuire sau abrogare a deciziei privind suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune

  • 21 Decembrie 2022 15:29
Avocatul Poporului solicită CSE examinarea oportunității de revizuire sau abrogare a deciziei privind suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune

Suspendarea recentă a licenței de emisie pentru șase posturi de televiziune face parte din acțiunile autorităților de la Chișinău de combaterea a propagandei și luptei cu dezinformarea în Rep. Moldova. Canalele TV erau parte a războiului hibrid dus pe teritoriul Rep. Moldova și susțineau, prin programele difuzate, interesele personale și încercările de destabilizare a situației din țară, transmite Radio Chișinău.

Declarațiile au fost făcute de premierul Natalia Gavrilița după ședința cabinetului de miniștri de astăzi, 21 decembrie.

”Noi trebuie să asigurăm că oamenii noștri primesc informația corectă și pot avea încredere în mediul informațional în care trăiesc și activează. Dacă noi vrem să avem o pace și coeziune socială, bazată pe fapte reale, nu pe invențiile, semi-adevărurile, manipulările unor anumite grupuri, atunci noi trebuie să fim hotărâți. Aceste canale au fost parte a războiului hibrid. Persoane care au furat un miliard de la cetățenii acestei țări, se folosesc inclusiv de relansarea unor emisiuni populare din mediul informațional rusesc, pentru a-și promova propriile interese și pentru a porni acțiuni de destabilizare, finanțate din banii cetățenilor. Vom lupta cu acești hoți, în vom trage la răspundere, vom acționa împotriva activelor lor și neapărat vom aduce banii furați în buget pentru a fi întorși înapoi cetățenilor”, a menționatt Garvrilița.

Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat, la finele săptămânii trecute, licența de emisie pentru șase posturi de televiziune din R. Moldova, pe durata stării de urgență. Este vorba despre posturile Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV, acuzate de reflectarea tendențioasă și manipulatoare a evenimentelor, inclusiv a celor legate de războiul din Ucraina.

Avocatul Poporului solicită Comisiei Situații Excepționale examinarea oportunității de revizuire sau abrogare a deciziei privind suspendarea licenței de emisie a acestor furnizori de servicii media. Potrivit unui comunicat al avocatului poporului, decizia CSE trebuie să asigure un echilibru just între respectarea dreptului la libertatea exprimării, dreptului la proprietate și securitate informațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău