Avocatul poporului: Medicii trebuie protejați, altfel, am putea să ajungem în situația când nu vom avea cui să ne adresăm pentru a fi tratați

  • 06 Aprilie 2020 12:29
Avocatul poporului: Medicii trebuie protejați, altfel, am putea să ajungem în situația când nu vom avea cui să ne adresăm pentru a fi tratați

Medicii trebuie protejați, altfel, e posibil să ajungem în situația în care nu vom avea cui să ne adresăm pentru a fi tratați. Declarația aparține avocatul poporului, Mihail Cotorobai.

Într-un interviu pentru agenția de presă IPN, el a spus că această constatare vine după mai multe adresări ale medicilor către oficiul Avocatului Poporului. Mihail Cotorobai a cerut încă o dată să fie protejat și respectat dreptul medicilor la viață și sănătate, prin oferirea de utilajului și echipamentului necesar.

Respectarea dreptului la sănătate este egal pentru toți. Dar aici apare proporționalitatea. Dreptul la sănătate pentru noi e unul, dar dreptul la sănătate și la viața al medicilor, în special al cel care se află pe prima linie, este altul. E nevoie să fie asigurați cu utilaj, echipament, să le fie asigurat dreptul la remunerare și dreptul la protecția muncii. Ei au nevoie de altceva decât ceilalți cetățeni. Medicii trebuie protejați, altfel e posibil că vom ajunge în situația în care nu vom avea cui să ne adresăm pentru a fi tratați. E greu să constat asta, dar asta e realitatea, care reiese din adresările care ajung la avocatul poporului”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău