Avocatul Poporului îi îndeamnă pe moldoveni să meargă la vot: Indiferent de rezultat - fără violențe, spune el

  • 23 Februarie 2019 08:26

Respectarea dreptului la vot și de a fi ales este crucială pentru instaurarea și menținerea unei democrații veritabile, guvernată de statul de drept, susține avocatul poporului, Mihail Cotorobai.

otrivit ombudsmanului, organizarea unor alegeri democratice este imposibilă fără respectarea drepturilor omului, în special a libertății de exprimare și a presei, a libertății de întrunire și asociere pentru scopuri politice.

Într-o declarație publică, Mihail Cotorobai menționează că este important ca fiecare alegător să aibă dreptul la un singur vot care să aibă putere juridică egală.

În acest scop, ombudsmanul îndeamnă instituțiile cu atribuții de organizare a alegerilor să întreprindă acțiuni pentru a nu admite ca alegătorul să voteze mai mult de o singură dată și în mai multe locuri.

Mihail Cotorobai a chemat cetățenii să manifeste responsabilitate civică și să participe la alegerile din 24 februarie, iar pe concurenții electorali – să dea dovadă de corectitudine, respect reciproc și să se abțină de la acțiuni care ar putea afecta exercițiul electoral.

Avocatul Poporului îi îndeamnă pe moldoveni să meargă la vot: Indiferent de rezultat - fără violențe, spune el

Ombudsmanul îndeamnă concurenții electorali să acționeze în spiritul principiilor democratice, indiferent de rezultatele scrutinului parlamentar din 24 februarie, să nu admită implicarea simpatizaților săi în acțiuni violente și intimidări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău