Avocatul lui Vlad Filat a solicitat Curții Supreme de Justiție rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri

  • 14 Septembrie 2017 10:52
Avocatul lui Vlad Filat a solicitat Curții Supreme de Justiție rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri

Casa de avocatură ”Popa și Asociații” anunță că a depus la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) o cerere de recurs în anulare în dosarul fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Avocatul Igor Popa a solicitat CSJ casarea hotărârilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție, potrivit unui comunicat de presă. 

În cerere, Igor Popa a a invocat lipsa publicității ședințelor de judecată, încălcarea dreptului la un remediu efectiv, încălcarea dreptului la apărare și nemotivarea hotărârilor judecătorești. 

„Considerăm că repunerea în drepturi a lui Vlad Filat până la pronunțarea deciziei instanței europene va scuti Republica Moldova de o nouă condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO)”, se mai arată în comunicat. 

Amintim cî în luna august, Vlad Filat a depus o cerere la CtEDO. Fostul prim-ministru a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale. 

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, în baza unui autodenunț al primarului de Orhei, Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani și cadouri în sumă de circa 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău