Avocatul lui Filat: E o condamnare la comandă

  • 27 Iunie 2016 15:54
Avocatul lui Filat: E o condamnare la comandă

Avocatul ex-premierului Vlad Filat, condamnat astăzi la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, Igor Popa, a anunțat că va contesta decizia magistraților la Curtea de Apel, calificând-o drept una politică, nemotivată și neechitabilă faptelor comise de clientul său.Igor Popa a menționat că sentința fost una bazată pe probe colectate cu probleme…

Avocatul ex-premierului Vlad Filat, condamnat astăzi la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, Igor Popa, a anunțat că va contesta decizia magistraților la Curtea de Apel, calificând-o drept una politică, nemotivată și neechitabilă faptelor comise de clientul său.

Igor Popa a menționat că sentința fost una bazată pe probe colectate cu probleme de admisibilitate și vicii de procedură. Avocatul a ținut să menționeze că dosarul în care a fost condamnat Vlad Filat nu are nimic cu devalizarea Băncii de Ecomomii, a Băncii Sociale și Unibank, fiind unul menit să-l înlăture pe fostul premier din viața publică și politică.

”Este un act impotriva justiției. E o condamnare la comandă. Suntem siguri că Vlad Filat va obține câștig la CEDO si vom demonstra că scopul final a fost distrugerea personală a acestuia. Ca om, Vlad Filat a comis  greșeli, dar acestea nu pot fi incadrate într-o cauză penală”, a menționat avocatul.

În acelașii timp, Igor Popa a menționat că pe parcursul procesului lui Vlad Filat i-ar fi fost încălcate o serie de drepturi fundamentale, inclusiv dreptul la apărare și la un proces public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău