Avocații lui Chiril Lucinschi reacționează la decizia Procuraturii Anticorupție de a expedia dosarul în instanță

  • 03 August 2017 11:23
Avocații lui Chiril Lucinschi reacționează la decizia Procuraturii Anticorupție de a expedia dosarul în instanță

Avocații fostului deputat Chiril Lucinschi au venit cu o reacție la decizia Procuraturii Anticorupție de a expedia în instanță dosarul penal în care acesta este cercetat.

Potrivit apărătorilor, cauza penală nu conține nicio probă care ar demonstra vinovăția lui Lucinschi, iar urmărirea penală a fost finalizată cu mai multe lacune și contradicții.

Într-un comunicat emis de avocații fostului parlamentar se menționează necesitatea colectării unor probe suplimentare, precum și un șir de erori de procedură, comise în procesul de efectuare a urmăririi penale.

Avocații lui Lucinschi mai spun că probele invocate au fost colectate selectiv, iar solicitarea de a se adresa prin intermediul unei comisii rogatorii organelor abilitate din străinătate în scopul ridicării actelor necesare pentru stabilirea adevărului a fost respinsă. 

Amintim că la finele lunii iulie Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat în Parlamentul R. Moldova, Chiril Lucinchi, reținut acum două luni în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială și Unibank.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:4,12 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău