Aviz favorabil pentru bugetul SRR

  • 04 Februarie 2017 14:08
Aviz favorabil pentru bugetul SRR

Comisiile reunite de Cultură din Camera Deputaților și Senat, au avizat vineri, 3 februarie, favorabil cu 16 voturi pentru și 2 voturi împotrivă bugetul Societății Române de Radiodifuziune.

În cadrul discuțiilor, președintele director general, Ovidiu Miculescu, a cerut sprijinul membrilor comisiei pentru clarificarea legislativă a modului de funcționare a Radioului public, precizând, totodată, că bugetul alocat de 383 de milioane lei anul acesta este mai mic decât cel solicitat.

Ovidiu Miculescu a explicat că până în acest an Societatea Română de Radiodifuziune a fost tratată din punct de vedere al evidențelor contabile ca un operator economic, și nu ca instituție publică. În opinia sa, este important ca această instituție să rămână în continuare ancorată pe Legea nr. 41, legea sa de funcționare.

Ovidiu Miculescu a susținut în fața membrilor comisiilor parlamentare de cultură reunite că Radioul public este o instituție de performanță și eficiență, care și-a îndeplinit mereu cu succes misiunea sa publică, susține permanent evenimente și proiecte editoriale și culturale importante atât în țară, cât și în străinătate și care a știut de-a lungul timpului să își gestioneze foarte bine fondurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău