Avion ucrainean doborât: Iranul alocă 150.000 de dolari pentru familiile fiecărei victime (IRNA)

  • 30 Decembrie 2020 14:55
Avion ucrainean doborât: Iranul alocă 150.000 de dolari pentru familiile fiecărei victime (IRNA)

Cabinetul iranian a alocat miercuri 150.000 de dolari pentru familiile fiecăreia din cele 176 de victime aflate la bordul avionului ucrainean doborât în spațiul aerian al Iranului în ianuarie, a relatat agenția oficială IRNA, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

"Cabinetul a aprobat acordarea de 150.000 de dolari sau echivalentul în euro, cât mai repede posibil, familiilor și urmașilor fiecăreia dintre victimele prăbușirii avionului ucrainean", a transmis IRNA, care a citat o declarație a guvernului de la Teheran.

Gardienii Revoluției din Iran au recunoscut că au doborât din greșeală un avion al companiei Ukraine International Airlines la scurt timp după decolare, aparat pe care l-au confundat cu o rachetă, într-un context în care tensiunile cu SUA erau foarte ridicate. Cu câteva zile înainte de această tragedie aviatică, SUA îl uciseseră în Irak, cu ajutorul unei drone, pe comandantul Gărzilor Revoluționare, Qassem Soleimani.

Ministrul drumurilor și dezvoltării urbane din Iran, Mohammad Eslami, a declarat miercuri la televiziunea de stat că raportul final asupra prăbușirii a fost trimis țărilor participante la investigație. Majoritatea victimelor erau cetățeni canadieni sau rezidenți permanenți, amintește Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău