AVION MILITAR rusesc, interceptat în spațiul aerian românesc

  • 10 Iulie 2018 14:16
AVION MILITAR rusesc, interceptat în spațiul aerian românesc

Un avion de supraveghere rusesc a fost interceptat de forțele britanice de la Mihail Kogălniceanu după ce pătrunsese în spațiul aerian românesc, a anunțat, marți, la Constanța, comandorul Chris Ball, șeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, scrie Mediafax.

Întrebat, marți, câte intrări neautorizate în spațiul aerian românesc au avut de combătut reprezentanții Forțelor Aeriene Britanice (Royal Air Force) de la sosirea în țara noastră, șeful detașamentului britanic 135 Expeditionary Air Wing, comandorul Chris Ball, a răspuns că prima intrare a fost la începutul lunii mai și a dat de înțeles că de atunci incidentul s-a repetat.

„Am avut prima interceptare pe 3 mai. Un avion de supraveghere rusesc. Și am tot fost ocupați de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar colaborăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21 cu care împărțim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Ball.

El a mai spus că în misiunile de poliție aeriană colaborează îndeaproape cu piloții români, dar și cu colegii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, aceasta fiind de fapt experiența „de valoare” cu care se va întoarce acasă.

Aproximativ 160 de militari britanici se află, din 17 aprilie, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în cadrul misiunii NATO de supraveghere aeriană (eAP), alături de forțe americane și române. Detașamentul de avioane Typhoon Eurofighter ale Forțelor Aeriene ale Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condus de comandorul Chris Ball, va executa, timp de patru luni, alături de militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană la bordul avioanelor de luptă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău