Avion EgyptAir prăbușit: Fragmente din carlingă localizate în "mai multe situri"

  • 16 Iunie 2016 10:54
Avion EgyptAir prăbușit: Fragmente din carlingă localizate în

Fragmente din carlinga avionului companiei EgyptAir, care s-a prăbușit în Marea Mediterană pe 19 mai, au fost localizate în "mai multe situri principale", a anunțat miercuri seară comisia egipteană de anchetă într-un comunicat, scrie AFP.

Avionul Airbus A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbușit cu 66 de persoane la bord, dintre care 40 de egipteni și 15 francezi, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive ce urmează să fie stabilite.

O navă a companiei franceze Deep Ocean Search (DOS) care participă la operațiunile de căutare, 'John Lethbridge', a "localizat mai multe situri principale unde se află fragmente din carlingă", a informat comunicatul comisiei de anchetă.

"Echipa de căutare și anchetatorii prezenți la bord vor stabili o hartă de repartiției fragmentelor din carlingă", a continuat documentul.

'John Lethbridge', echipat cu un robot submarin capabil să localizeze și să recupereze la mare adâncime cutiile negre, a ajuns pe 9 iunie în Egipt pentru a se alătura operațiunilor de căutare într-o zonă cuprinsă în insula greacă Creta și Egipt.

Comisia de anchetă a avertizat luni că pe 24 iunie cele două cutii negre vor înceta să emită. Un vas al Marinei franceze, Laplace, a detectat pe 1 iunie semnalul uneia dintre cutii.

Ipoteza atentatului, avansată inițial de Egipt, a cedat teren în favoarea celei a incidentului tehnic: alerte automate au fost emise de aparat cu două minute înainte de prăbușire, semnalând fum în cabină și o defecțiune a computerului care gestionează comenzile.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău