Avioanele care stingeau un incendiu în Australia, rechemate din cauza unei drone

  • 26 Decembrie 2018 08:34
Avioanele care stingeau un incendiu în Australia, rechemate din cauza unei drone

Avioanele cisternă care aruncau apă pentru stingerea incendiilor de vegetație de pe insula australiană Tasmania au trebuit să fie rechemate atunci când o dronă a fost depistată survolând zona, au relatat miercuri media locale, preluate de dpa.

Șapte avioane și elicoptere se luptau cu incendiile de pădure de pe insula Bruny, un loc popular de petrecere a vacanței aflat la sud de Hobart, când au trebuit să fie rechemate în seara zilei de Crăciun din cauza unei drone care zbura în spațiul lor aerian, a relatat canalul național ABC.

Poliția susține că operarea de drone în zone în care există incendii de vegetație poate reprezenta o infracțiune în conformitate cu legile aviației civile, dar nu a confirmat dacă cineva a fost arestat din cauza incidentului, a mai precizat ABC.

Serviciul de pompieri a anunțat miercuri, într-un comunicat, că incendiile de vegetație au fost izolate.

O serie de sesizări privind survolul unor drone pe al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie în apropierea Crăciunului a dus la anularea sau redirecționarea a circa 1.000 de zboruri, provocând un veritabil haos pentru pasageri, potrivit dpa.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău