Avioane de luptă rusești, desfășurate în Crimeea, pe fondul tensiunilor cu Ucraina

  • 17 Decembrie 2018 14:25
Avioane de luptă rusești, desfășurate în Crimeea, pe fondul tensiunilor cu Ucraina

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat luni, 17 decembrie, desfășurarea a peste zece avioane de luptă Suhoi SU-27 și SU-30 în Crimeea, după ce șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat că Ucraina pregătește 'o provocare' în apropierea peninsulei înainte de sfârșitul anului, transmite Reuters, preluând o știre a agenției Interfax.

Potrivit Ministerului Apărării, avioanele de luptă vor fi desfășurate la baza aeriană Belbek din Crimeea, unde vor staționa permanent.

„Avem informații (...) că pe linia de demarcație a forțelor (din estul Ucrainei) militarii ucraineni au concentrat circa 19.000 de oameni și o cantitate importantă de armament greu, pentru care beneficiază de ajutorul instructorilor americani și britanici'', a declarat șeful diplomației ruse, citat de EFE.

În plus, a continuat Lavrov, autoritățile ruse dispun de informații care le fac să creadă că, ''în ultimele 10 zile ale lunii decembrie, (președintele ucrainean Petro) Poroșenko plănuiește o provocare la frontiera cu Rusia, la frontiera cu Crimeea''. ''Va primi din partea noastră o replică pe care nu o va uita. Este țara noastră, sunt frontierele noastre'', a avertizat Lavrov.

Moscova a anexat în 2014 Crimeea de la Ucraina, iar tensiunile dintre cele două state vecine s-au inflamat după ce Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene și pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei, sub acuzația de pătrundere ilegală în apele teritoriale rusești.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău