Aviația israeliană a bombardat pozițiile Hezbollah din sudul Libanului

  • 02 Decembrie 2023 17:44
Aviația israeliană a bombardat pozițiile Hezbollah din sudul Libanului

Israelul a bombardat sâmbătă sudul Libanului în a doua zi de violențe după eșecul prelungirii armistițiului cu Hamas, Hezbollah anunțând că unul dintre luptătorii a fost ucis, relatează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al UNIFIL, Forța interimară a ONU în Liban, a declarat pentru Reuters că lovituri trase din Israel sâmbătă dimineața au căzut aproape de sediile sale în apropierea orașului de coastă Naqoura și în jurul satului de frontieră Rmaych. Aripa militară a Hezbollah este considerată grup terorist de către Uniunea Europeană, în timp ce alte state, precum SUA și Canada, consideră întregul grup drept organizație teroristă.

Armata israeliană a transmis că bombardamentul de lângă Naqoura a fost un avertisment după ce a observat o 'activitate neobișnuită' în zonă. În limbajul militar israelian acest termen este folosit pentru a identifica acțiuni suspecte ale grupărilor teroriste. 

UNIFIL a detectat ulterior tiruri în jurul orei locale 11.00 (09.00 GMT) spre Israel din zona Tayr Harfa, la circa 1,5 km de frontiera israeliană.

Gruparea libaneză Hezbollah a indicat sâmbătă dimineața, într-un comunicat, că unul dintre luptătorii săi a fost ucis în sudul Libanului, dar nu a dat detalii

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău