Aviația afgană a ucis din greșeală 10 luptători din forțele de securitate

  • 02 Octombrie 2017 08:46
Aviația afgană a ucis din greșeală 10 luptători din forțele de securitate

O lovitură a forțelor aeriene afgane a ucis duminică aproximativ 10 luptători din forțele de securitate și a rănit alți nouă în provincia Helmand din sudul Afganistanului, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, scrie Agerpres.

Aviația a lovit o unitate a miliției speciale Sangoryan, care poartă îmbrăcăminte civilă pentru a acționa subversiv în zone unde sunt activi talibanii. Incidentul a avut loc la un punct de control din districtul Gereshk.

În Helmand au mai avut loc astfel de tiruri ale aviației proprii sau a aliaților asupra trupelor afgane. În iulie, o lovitură aeriană americană s-a soldat cu moartea unor polițiști; în iunie, un avion militar al SUA a ucis cel puțin trei agenți ai poliției de frontieră, tot în sudul Afganistanului. Potrivit unor date publicate de ONU în iulie, în prima jumătate a anului curent s-a înregistrat o creștere de 43% a victimelor unor incidente provocate din greșeală de avioane americane și afgane.

Provincia Helmand este cel mai mare producător de opiu din Afganistan, iar o mare parte din teritoriu este controlată de talibani. Comandanții militari afgani și americani consideră că sprijinul aviației este vital pentru a împiedica insurgenții să ocupe întreaga regiune. Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, implementează un plan strategic pe patru ani, în cadrul căruia dezvoltarea forțelor aeriene are un rol central.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău