Avertizările Poliției în legătură cu protestul din PMAN și cel al agricultorilor

  • 05 Decembrie 2020 15:36
Avertizările Poliției în legătură cu protestul din PMAN și cel al agricultorilor

Duminică, 6 decembrie, la Chișinău, sunt anunțate două manifestații de protest. Este vorba de o acțiune de protest anunțată de către agricultori și manifestația de protest, anunțată de PAS, la care au dat curs mai multe partide politice, ce urmează să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale. Despre acest lucru a declarat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Marin Maxian, în cadrul unui briefing de presă, transmite tvrmoldova.md.

"Numărul de polițiști și implicarea acestora depinde mult de caracterul întrunirii. Dacă manifestațiile vor pierde caracterul pașnic, toate unitățile poliției vor fi puse în aplicare. Cei care au intenții de destabilizare a caracterului pașnic al manifestațiilor, poliția recomandă să renunțe la ele. Au fost depuse declarații precum că de mâine până la data de 31 decembrie în anumite locații, la intrările în Chișinău: șoseaua Hâncești, Calea Orheiului, bulevardul Dacia, intrarea din muncipiul Chișinău din partea Strășeni, agricultori vor manifesta, într-o acțiune de protest cu persoane și tehică agricolă. Ieri s-a înaintat declarația prealabilă privind organizarea unei manifestații "Apărăm votul și voința poporului în PMAN" de către PAS, mai multe partide au dat curs acestei invitații.  Îndemnăm ca manifestanții și organizatorii să se conducă de legislație și să țină cont ca manifestațiile să aibă caracter pașnic", a spus Marin Maxian, potrivit sursei citate. 

"Amintim organizatorilor că acțiunile ce vin să îndemne la război, ură, incitare la violență, subminarea integrității țării, încălcarea moralității publice sunt condiții care sistează întrunirile. Întrunirile trebuie să se desfășoară în mod pașnic, în strictă resonsabilitatea cu legea. Amintim că întrunirea se poate desfășura doar în locul indicat. Organizatorii trebuie să desemneze un coordonator al întrunirii care să coordoneze cu instituțiile publice în vederea eliminării circumstanțelor ce pot periclita caracterul pașnic, să identifice riscurile. Participanții la întruniri sunt obligați să respecte legislația și ordinea publică, să se abțină de la acțiuni de pot afecta buna desfășurare a întrunirii.  Este interzisă deținerea de arme, arme albe, ce pot pune în pericol viața persoanelor. Prezența purtării măștii este obligatorie. Organizatorii trebuie să stabilească lista epidemiologică cu includerea datelor tuturor persoanelor ce au particiat la acest eveniment ce vor fi use la disoziție autorităților, pentru monitorizarea stării de sănătate a acestora în contextul pandemiei de COVID-19. Apelez către toți politicienii să manifeste responsabilitate maximă. Poliția nu va admite încălcări și va sesiza organizatorii să nu se limiteze doar la apel publice. La durata de mai mult de trei ore ca să vină cu rezerve de măști, dezinfectant pentru oamenii ce vor fi prezenți la acest eveniment. 
Orice încercare de a acționa cu violență vor fi catoligata în conf cu legislația în vigoare", a mai spus el.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău