Avertizarea de gheață subțire rămâne în vigoare până la 25 februarie

  • 14 Februarie 2022 12:57
Avertizarea de gheață subțire rămâne în vigoare până la 25 februarie

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins până pe 25 februarie avertizarea referitor la pericolul pe care îl prezintă formațiunile de gheață ce s-au creat în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “în perioada 14-25 februarie este prognozată distrugerea treptată a formațiunilor de gheață". "Pe bazinele de apă gheața va fi fragilă și îmbibată cu apă, ieșirea pe ea va prezenta pericol”, indică SHS, scrie sursa citată.

În acest sens, salvatorii atenționează populația să dea dovadă de prudență în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinților de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenți și să monitorizeze unde se joacă copiii lor. Trebuie să fie prudenți și amatorii de pescuit la copcă.

Conform meteorologilor, în următoarele zile, vremea se va încălzi puțin, temperatura diurnă ajungând până la 11 grade Celsius cu plus. Noaptea, termometrele vor indica între 0 și 7 grade de ger.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău