Avertizare de caniculă. Evitați expunerea la soare și respectați regulile de apărare împotriva incendiilor

  • 15 Iulie 2022 14:22
Avertizare de caniculă. Evitați expunerea la soare și respectați regulile de apărare împotriva incendiilor

Pe tot teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra temperaturile maxime de +35 de grade Celsius. În acest sens, Agenția de Mediu recomandă persoanelor în etate, femeilor însărcinate, pacienților cu maladii cardiovasculare, alergicilor, dar și altor categorii de oameni să evite expunerea la soare și să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, transmite IPN.

Folosirea îmbrăcămintei ușoare, precum și accesoriilor de protecție, cum ar fi pălării, umbrele, ochelari de soare, vor ajuta persoanele să depășească această perioadă fără pericole pentru sănătate. Pentru a evita deshidratarea, este recomandat ca persoanele să aibă la îndemână lichide.

Odată cu temperaturile ridicate, apare și pericol de incendiu. Astfel, oamenii sunt avertizați să nu aprindă focul deschis pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu grâne, spații forestiere și locuri de agrement. Este necesar ca focul să fie aprins doar în spațiile special amenajate, iar la plecare, focul e nevoie de a fi stins și acoperit cu pământ. Aruncarea țigărilor și chibriturilor aprinse este strict interzisă.

Potrivit avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu lipsa precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, în râurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei. De aceea, agenții economici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Astăzi, 15 iulie, predominant în raioanele centrale și de sud, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 și +35°C. Iar pericolul excepțional de incendiu se va menține până pe 22 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău