Avertizare Centrul hidrologic! Nivelului apei în unele sectoare ale râului Prut va crește cu până la doi metri

  • 11 Mai 2020 15:45
Avertizare Centrul hidrologic!  Nivelului apei în unele sectoare ale râului Prut va crește cu până la doi metri

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis luni, 11 mai, o prognoză care indică creșterea nivelului apei în râul Prut, între localitățile Costești-Stânca, Leușeni și Brânza, transmite MOLDPRES.

Centrul hidrologic atenționează că în intervalul 11-22 mai va crește nivelul apei în Prut pe sectoarele: orașul Costești-Stânca – satul Leușeni cu 0.7 - 1.6 metri; satul Leușeni – satul  Brânza cu 1.4 - 2.0 metri, față de nivelul din 11 mai.

Conform hidrologilor, apa se va scurge în limitele albiei minore.

Creșterea nivelului apei pe aceste sectoare este „în legătură cu decizia administrației Centralei hidroelectrice Costești-Stânca de a mări volumul deversării apei din lacul de acumulare Costești-Stânca (r. Prut) până la 90.0 m3/s”, indică sursa citată.  

Potrivit meteorologilor, săptămâna curentă va fi caracterizată de vreme caldă și ploioasă. Marți, 12 mai, se așteaptă temperaturi până la 26 grade Celsius și ploi cu descărcări electrice, pe întreg teritoriul țării. În următoarele zile, termometrele vor indica cu câteva grade mai puțin, în diferite zone ale țării fiind prognozate ploi de scurtă durată.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău